fredag 26 oktober 2012

Andra generationen

Nä, han ville inte spela x-box. Eller titta på YouTube.

Sjuåringen ville istället läsa. 

Jamen, välkommen då, andra generationens bokslukare. Jag har väntat på att du skulle komma dit. Slukaråldern ska ju dyka upp en tre, fyra år efter att man börjar läsa, och du lärde dig ju den konsten när du var fyra. Som jag.

Nu vet jag att du läser Det stora skogsäventyret, där tre bröder rymmer ut i skogen och lever vildmarksliv.

Få inga idéer, unge man.

Till er andra, kommer ni ihåg att just den boken filmatiserades och visades som sommarlovsmorgon-program på åttiotalet??


Igenkänningsfaktor??

4 kommentarer:

  1. Tack för din kommentar hos mig, tål att tänkas på och testas.
    Och att läsa är fantastiskt!

    SvaraRadera
  2. Jag var så lycklig när sonen vid sex års ålder började läsa Harry Potterböckerna och sen fortsatte tills han läst dem alla. Jag såg framför mig hur ala mina böcker återigen skulle bli lästa av nån som inte kunde låta en enda bok vara oläst. Men när han läst ut alla HP böckerna var han nöjd, det är inga andra böcker han är intresserade av att läsa... Fast jag har en liten förhoppning om "Liftarens guide till galaxen"böckerna, jag har hört att han skrattar när han läser den första...

    SvaraRadera
  3. "Det stora skogsäventyret" låter som någonting sonen kanske skulle gilla. Han är annars en ganska ovillig läsare. Han tycker att det är allra bäst när jag läser. Även hans lärare tycker att högläsning är viktigt, har han påpekat. Jag har då påpekat att jag är säker på att läraren även ser vinsten i att man läser på egen hand också. Det höll han med om. Någon Kalle-tidning kan gå bra att läsa utan trugande och det är ju också läsning:)Läsborgarmärkena som Akademibokhandeln delar ut efter ett visst antal lästa böcker, har varit en bra inspirationskälla och är ett hett tips till er där ute som vill få igång ert/era barns läsning.

    SvaraRadera