fredag 12 oktober 2012

glitter, diamanter, frost och debriefing

Då kan jag från och med idag pricka av "varit med i tiodanstävling inför publik" på min lista av saker som kan ha varit kul att ha gjort innan man dör. Jag gillar den listan, min lista. Den innehåller redan punkter som "Gå på balett/och eller opera på stort internationellt operahus (Sydney, 2002)", "Gå i en modevisning (om en ej så liten)", Se en Shakespearepjäs med Erlend Josefsson och/eller Stina Ekblad (1994 och 2003), "vara med på någon annans förlossning (2009) och så vidare och så vidare.

Det största och främsta intrycket av att dansa på Guldfesten just nu är egentligen att det ligger en himla massa guldglitter i sängen. Jag var tvungen att tvätta ut frisyren ur håret när jag kom hem, men det var bara för kallt för att duscha hel och hållen... och tydligen hade jag guldglitter på en hel massa ställen där man i vanliga fall inte har guldglitter :-)  I övrigt fick vi inte vinna guldskon, jag och min danspartner - den gick till paret som dansade paso doble komplett med dreadlocks och regnbågskjol/cape och ordentligt klackstamp i parketten - riktigt kul, och extrabonus för när "matadoren" slängde capen rätt på/över domarna.

Ute glittrar mälardalen ordentligt idag, och jag ska strax gå och försöka klarna upp huvudet lite med en promenad med vännen T. Jag misstänker att jag i morgon ska åka och göra ett reportage från en dragspelsstämma, så det känns som om en ledig förmiddag kan vara på sin plats. Det enda som kan få mig att jobba idag är nog om jag får besked om att jag kan hämta en viss, ny bok på tryckeriet...

På tal om glitter, ni läste väl att forskare identifierat en planet helt gjord av diamant? Den ligger någonstans i kräftans stjärntecken och ät två gånger större än jorden. Bling, bling!

Stor diamant?

















Eller STOOOOOR diamant.

4 kommentarer:

  1. Klart Kräftan är blingbling... Mitt tecken :))
    Å sååååååååååååå jävla, grönt avis jag är på dig för dansens skull :))
    Ha en trevlig helg !!

    SvaraRadera
  2. Jaså glitter va? Kan behövas lite glitter både här och där. Var det i Ryssland de hade en gruva full i minidiamanter? Det lönade sig knappt att bryta dem för de var så små. De skulle användas till instrument i så fall. Bah.

    SvaraRadera
  3. *skrattar* Det var lite blingbling lite överallt här!! Så klart det är i Kräftans stjärntecken. En annan är ju Kräfta.. tror säkert att det har något med det att göra.. Eller?? Men du Åsa: ett FOTO på ditt dansjag!!! Å det snaraste!!!

    Kramar

    SvaraRadera
  4. Så roligt att kunna ha det på sin lista! Det vore ett bra inlägg, vad har jag redan gjort på min lista...

    På min skulle det nog vara med att ha åkt polispiket med sirener på, blivit inlåst i en fyllecell (återigen, helt nykter...) och att ha stått på pallen och avlossat en haubits med laddning åtta... Men att ha fått glittra i en tiodans inför publik är bra mycket glamorösare!

    SvaraRadera