måndag 4 februari 2013

Resultatinriktat

Ibland slår det mig att min man måste vara en himla bra projektledare (vilket är tur eftersom det är hans jobb).

Låt mig förklara.

Igår började jag skriva upp en lång lista i ett kollegieblock så jag skulle komma ihåg allt som står på jobbschemat det närmaste dagarna. Det är mycket, och det är lite lagom splittrat. Telefontider att passa, mail som MÅSTE besvaras och möten att boka.

Trots att det där med listor inte riktigt ligger för mig så fanns det inte mycket annat att välja på.

I morse låg listan där och väntade på mig när jag öppnade datorn vid 6.30 och satte igång. Jag kunde raskt pricka av några grejor och kände att jag på det hela taget hade rätt bra grepp om måndagen. Så skjutsade jag ungarna till skolan, och när jag kom tillbaka hade maken-med-flextid tagit sig upp på benen. Medan han gick till badrummet gick jag en trappa upp och letade efter något kuvert...

Vi sade hej då, och jag gick tillbaka till datorn och upptäckte att listan ändå inte såg så kort ut som jag hade trott...

...eftersom då min man lagt till lite grejor på den.

Så det är alltså så man gör får att maximera resultat? Man skriver upp saker på någon annans lista?

Det är ju lysande.

Frågan är bara vems lista jag ska skriva i.

Fast jag har ju lösenordet till makens Google-kalender, förstås. Det låter som en plan. Lite nya grejer i den, bara.

4 kommentarer:

  1. Han lärde dig sitt bästa trick. Då kan han bara skylla sig själv. =D

    Jag ritade en talande (naken)bild igår kväll för Pluto att skåda det första han gjorde i morse. Det fick inte det resultat jag önskat. Bara ett gapflabb. Inte från mig.

    SvaraRadera
  2. Där ser man, så kan man också göra. Det bästa med listor tycker jag är att när det väl står där kan jag slappna av. Jag vet att jag inte glömmer det jag skrivit och att det blir gjort.

    SvaraRadera
  3. Ja listor är allt både himmel och helvete på samma lilla papper. Tycker absolut att du ska bolla över några grejer till din mans lista :-)

    SvaraRadera
  4. Min man brukar skriva små listor. På notisar. Självklart passar jag på att fylla på dem. Och hoppas att åtminstone något blir gjort.

    Ja, jag ÄR optimist.

    SvaraRadera