lördag 16 februari 2013

Snö i badkaret

Nu på eftermiddagen hade hela bygden strömavbrott. Vi hade nyss varit på badhuset (så ingen panik med att få ungarna rena) och vi hade hämtmat med oss (så ingen mat i ugnen som blev förstörd). Men, för säkerhets skull om nu strömavbrottet skulle bli över natten så eldade jag lite extra i kaminen och hämtade in snö. Vattenpumpen och filtren går på el och ibland vill man trots allt spola i toaletten....

Alltså, snösmältning professional i badkaret.

Nu kom strömmen tillbaka efter en timme - redan innan det stora lasset snö hade smält i karet. Så ungarna fick gå loss och ha ett snöbollskrig inomhus. (alltså i det kaklade badrummet, förstås)

Sällan har de gillat snö så mycket.

De tillbringar timmar varje dag på vintern i snö - leker krig, herre på täppan, åker som pingviner, bygger kojor. Man kunde ju tro att de skulle tröttna.

Men det var ju platsförflyttningen som var den stora grejen. Det blir alltid lite extra då. Som...att äta glass i sängen, ha rockkonsert i kyrkan, sex utomhus, kasta vattenballonger på konstmuseum eller vad som helst.

När var sak INTE är på sin plats. Det är då det blir riktigt kul.

2 kommentarer:

  1. Nej jag vet. Det var väl aldrig så roligt att kasta snöboll som när man gjorde det på tavlan där läraren hade skrivit ned alla matteuppgifterna och sen gått ut!

    SvaraRadera
  2. Hahaha, precis så är det! När det förbjudna plötsligt är tillåtet eller när saker och ting sker på en annan plats än vanligt!

    SvaraRadera