onsdag 4 april 2012

Förrättsgruppen

Förra året vi hade kick off med bokcaféets personal så samlades vi i lottade grupper där varje grupp hade ansvar för antingen förrätt, varmrätt och efterrätt. Jag hamnade i samma grupp som en seriös "foodie" och fick därför laga svart trumpetsvampssoppa, inlagd pilgrimsmussla, gåslevermousse och rökt ankbröst.


I år gör vi samma sak och jag lottades återigen i förrättsgruppen med samma "foodie" + en till med lika seriösa ambitioner, en mycket händig och ordningssam man, ett än så länge oprövat kort och så jag. Jag räknar kallt med att jag inte behöver ta ledningen alls i den gruppen, utan kan sköta diverse inköp, duka och hacka och sådant.


Varmrättsgruppen kommer också att prestera up-to-par, utan tvekan. Årets Wild cards är efterrättsgruppen. Den består av fyra män som alla är erkänt mindre intresserade av mat. En av dem är min egen man, som rationaliserar så mycket när han lagar mat att han ständigt försöker lägga allt i samma gryta vad det än är, två män som nästan aldrig lagar avancerad mat eftersom deras fruar är så bra på det, och en man som enlig uppgift knappt kan koka vatten.


Så det blir spännande. Förrättsgruppen ska träffas ikväll i alla fall, så jag återkommer med rapport. Inga avslöjande om menyn, dock. Den är hemlig till 21 april.


Förslag på förrätter som INTE innehåller skaldjur emottages vänligen här.

7 kommentarer:

  1. Förrätter... en bit paj kanske? Nå'n röra med en brödbit, äh.

    Intressant att höra om efterrätten

    SvaraRadera
  2. Jagkan inga förrätter som inte innehåller skaldjur. När jag tänker efter kan jag nog inga förrätter alls. :)

    SvaraRadera
  3. Oj....jag kan inen mat....men advokadosoppa är gott som förrätt....krustader med räkröra i.....mums

    SvaraRadera
  4. Anmäler mej härmed till att äta upp allt! Oh så gott det lät!

    Och ett tips då; http://www.recept.nu/1.325663/karina_stockholm/forratter/korv_chark/karinas_parmasurprise

    SvaraRadera
  5. Rolig ide! Förrättsfavorit är crème Nino! En underbart god grön ärtsoppa m bubbel i! Kram... Anna

    SvaraRadera
  6. Jag skulle ha platsat i efterrättsgruppen, helt klart. Jag gillar oxå mat som bara behöver en kastrull för tillagning... Så, sorry, inga förrättsförslag från mig...

    SvaraRadera
  7. Parmaskinkainlindad mozzarellaost som ugnsbakas och läggs på en bädd av smörstekta sockerärtor och ett stänk citron. Supergott, fräscht och lätt. Gå in på Arla.se och sök på Mozzarellapaket så hittar du receptet.

    Kram Pia

    SvaraRadera