Förrätt: crostini med tre olika toppingar, bl.a rökt lax med pepparrot + champagne
Varmrätt: oxfilé från Åsby kött och vilt (de har kossorna bakom affären, typ), potatisstomp med vitlök, kaffesås och senapsreduktion, syltad rödlök, gröna bönor, kantareller och späda morötter. Italienskt rödvin.
Efterrätt: champagnesorbet med limemarienerade jordgubbar och flarn.
Det dög. Kan man säga. Här ser ni ett par av rätterna på bild, tack vare Linda som alltid är snabb med mobilen:
Trots den sena kvällen var jag tvungen att åka på jobb redan klockan nio i morse. Ett av jobben var att titta på ett "tågsläpp" - vilket är princip museijärnvägarnas inledning på turistsäsongen. Jag har bland annat lärt mig att delar av livbåtsutrustningen på Titanic tillverkades i grannbyn och transporterades på den järnväg som jag alltid cyklar bredvid på min landsvägstur. Who knew? (och jag vet inte hur positivt det känns, livbåtarna på Titanic - tveksam funktion).
Sedan var det ju fint väder också, så maken har äntligen fått provköra nya "älskarinnan" - hans grävmaskin. Hon har till och med blivit vaxad. man får ju förstå att han föredrar sådan sällskap. Själv rakar jag ju bara benen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar