tisdag 13 mars 2012

Madde och apanaget

Det kan inte vara lätt att vara Bertil Tenert. Hovets informationschef, alltså. Han som tog över efter La Valkyrie Elisabeth Tarras Wahlberg, som med oklanderlig artighet och kallt stål i blick och röst inte släppte en jävel över bron. Tarras Wahlberg påminde mig om en medeltida slottsfru som med svärd i hand stod på vindbryggan och ropade "Thou shall not pass!" meden Tenert mer hetsar runt med den panikslagna blick man har kunnat se hos till exempel Lindsey Lohans pressagent.


Det är inte lätt att försvara monarkin idag...


Visst, Vickan och Daniel och bebben är ju fortfarande poppis. Men i övrigt går det ju sådär. Det är mer som ett avsnitt av klassiska Dallas, där Kungen och drottningen verkar mer som Jock och Ellie  medan Vickan och Daniel är Bobby och Pam. Carl Philip har ju dragit ut på landet med en flicka med tveksamt förflutet och är alltså Gary. Och Madeliene...ja, hon påminner ju mest om Lucy.


Lite för blond, lite för bortskämd och på det hela taget ganska nöjd med att vara det.


Rent intrigmässigt så saknar jag ju förstås en JR och en Sue Ellen för att bli riktigt intresserad och tycka att mina skattepengar ska betala för underhållningen de erbjuder. Jag betalar hellre kabelbolagen en slant för att få se ännu en säsong av Portlandia eller Big Bang Theory.


Informationschefen gjorde ju sitt bästa härom veckan för att förklara Maddes frånvaro från de kungliga uppdragen med att prinsessans vistelse i USA sponsrades av familjens privata förmögenhet. Sedan kom han ju på sig och så blev det tyst om den saken. Eftersom Kungen inte direkt tjänat ihop sin privata förmögenhet genom att jobba på Burger King. Nej, släkten Bernadottes förmögenhet kommer ju från lyckade investeringar av en del av apanaget. Som då kommer från folkets skatter. Hoppsan.


Så nu paraderas Madde runt på olika välgörenhetsinrättningar och poserar framför kamerorna. Hon är hemma i ett par veckor, så det gäller att visa upp sig ordentligt. Aftonbladet hoppade snabbt på pressuppbådet med en ironisk rubrik "Titta hon jobbar!"




Och det var väl ungefär det som Tenert ville få fram. Nu gissar jag att han kommer på sig där också. På samma sätt som Kungens privata förmögenhet kommer från folkets kassa från början så är det inte heller jobb att besöka organisationer och titta på när DE jobbar.

5 kommentarer:

  1. Ha ha, mkt underhållande inlägg. Tack för det.
    Åsa Lundqvist "penna" när den är som vassast. Kram

    SvaraRadera
  2. Gahh, håller med, det saknas en JR och en Sue Ellen för att det ska kännas värt pengarna.....

    SvaraRadera
  3. Ja hoppsan.

    Valkyrian Tarras, ha ha. Jag fick också upp Gandalf i skallen. Servent of the secret fire, wielder of the flam of Anor. The dark shadow shall not avail you, FLAME OF UDÛN!

    Förlåt... det kommer av sig själv. Men du vet ju hur det är.

    Skitbra inlägg.

    SvaraRadera
  4. Bra resonerat!! Vad ska vi med den här monarkin till egentligen....ja allt för att folket ska ha sin saga....öh..hon Madde hon verkar vara motsats till Viktoria som tar allt på så himla stort ansvar.

    SvaraRadera
  5. Applåder! Klockrent.... Och väldigt vasst och roligt..

    Big Bang Theory?? Underbart rolig..

    SvaraRadera