Självklart skulle väl ingen köpa två kassar med mat i affären, åka hem, strö ut varorna över hela trädgården och låta dem ligga där tills de ruttnat bort. Självklart inte. Förmodligen skulle de allra flesta må lite dåligt av ett sådant slöseri.
Så, även fast jag verkligen inte hade tänkt att göra det i år så har jag satt igång. Sylta, göra gelé, lägga in, torka. Tiden är lite krisig i höst, och jag hade tänkt hålla ner allt sådant till ett minimum. Men faktum är, att även ett minimum i vårt fall är ganska mycket.
Det ligger med andra ord mängder med mat på gräset och blir förstörd. Och det verkar bortom sjukt att köra våra äpplen till komposten och sedan åka till affären i vinter och köpa ekologiskt äppelmos och saft...
Så tjena på er, jag hinner inte med mer idag än att jobba och rädda det som räddas kan av äppelskörden.
Lycka till! Det verkar bli ett stort jobb det där! Kan du inte sälja av lite om du inte får plats med allt sen ;) Hemmagjort är ju godast!
SvaraRadera